Alfie Evans
Volledig scherm
Alfie Evans © AP

Doodzieke Britse peuter Alfie overleden

Het 23 maanden oude jongetje Alfie Evans is vanochtend vroeg overleden. De peuter leed aan een zeldzame degeneratieve hersenaandoening en werd sinds december 2016 verpleegd in het ziekenhuis in Liverpool. Tegen de zin in van zijn ouders werd maandag de apparatuur die het kindje in leven hield uitgezet.

26 reacties

  • Glenn Meuris

    6 jaar geleden
    Zelf heb ik twee dochters, het doet me enorm pijn zo'n zaken te lezen. Wat en leed moeten die ouders niet doorstaan. Ik hoop dat 'r alvast 'n hiernamaals bestaat waar het jongetje als nog een mooi bestaan kan lijden. Er is inderdaad bitter weinig dat er nog kon gedaan worden als de strijd al op voorhand verloren is... En als de hersenen al in een semi vegetatieve toestand zitten was hij 'r denk ik dat 'r al niet veel bewustzijn meer was. Niet dat dat meer troost bied...
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Het klinkt misschien hard maar ik denk niet dat die kleine zich van iets bewust was. Noch denk ik dat dat kind ooit een kans had. Dokters dachten dat hij alvast geen enkele kans maakte. Maar al die medische aandacht kost wel geld en middelen, die kunnen nu gaan naar een kind dat wel een kans maakt om te overleven.
  • Kevin Perremans

    6 jaar geleden
    Vredig heengaan kleine engel
  • Geens Rik

    6 jaar geleden
    Rust zacht Alfie en veel sterkte aan de ouders.
  • Jan Verstraeten

    6 jaar geleden
    Jean Marc durft hier in zijn eentje ook een uitspraak te doen. Straf dat sommige mensen vinden dat enkel zijzelf iets ernstig hebben meegemaakt. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Het ene zal misschien zwaarder zijn om te dragen dan een ander. Niet iedereen loopt ermee te koop en aan de buitenkant zie je niet wat men binnenin voelt. Ik vind als men iets in de media brengt geeft men het recht om er een dialoog over te voeren.