Een lekker boterhamrecept voor het weekend van Dagny Ros
Ijslandse Dagny Ros Asmundsdottir is mama van drie en heeft een passie voor eenvoudig en lekker eten. Ze woont nu in België en bedacht enkele receptjes om haar Noorse roots en de klassieke boterham te combineren.
De boterham maakt deel uit van de Belgische eetcultuur en ze kunnen ook heel voedzaam zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. “Met pure eerlijke en liefst lokale ingrediënten en smaken maak je de lekkerste dingen. Mensen zijn vaak ‘bang’ van brood en zuivel, maar als je kiest voor kwaliteit en een evenwichtig voedingspatroon, dan is daar helemaal niets mis mee,” legt Dagny Ros uit. “Bij mij maken boterhammen vast onderdeel uit van ons weekmenu en dat hoeft niet saai te zijn, het komt erop neer om je kinderen én jezelf keer op keer te verrassen.”
Toen Dagny Ros nog klein was kreeg ze van thuis uit al echte kunstwerklunchjes mee naar school. “Boterhammen hoeven helemaal niet saai te zijn, ik wil hiermee jong en oud inspireren om ook plezier te beleven aan eten maken, ook al gaat het om een ‘eenvoudige’ boterham.” We geven al een receptje weg voor 'Pulled bread', leuk om tijdens een feest op tafel te zetten om samen met je gasten te delen.
Pulled bread (6-8 p.)
Wat heb je nodig:
1 groot rond brood (rogge of zuurdesem) niet gesneden
1 pakje Passendale Fruitig sneetjes
1 pakje Passendale Classic bloc
Halfvolle Balade smeerboter
Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken)
Enkele takjes verse tijm
1-2 el honing
2 ‘handjes’ pecannoten grof gehakt
3 sneden parmaham (voor de vegetariërs zonder)
Handvol veenbessen
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven op 180°C
2. Snij met een kartelmes een kruispatroon in het brood tot 2 cm van de bodem
3. Bak de pecannoten licht aan in een droge pan
4. Voeg 1 el dagelijkse Balade roomboter toe in de pan, enkele takjes verse tijm en 1-2 el honing
5. Smeer de inkepingen genereus in met halfvolle Balade boter
6. Vul de holtes met gescheurde stukjes Passendale Fruitig, enkele takjes tijm en reepjes parmaham
7. Vul het brood verder op met de veenbessen en de gebakken pecannoten (hou een restje op kant)
8. Verpak het brood in bakpapier en verwarm circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°
9. Neem het brood uit de oven, open het bakpapier en vul voorzichtig met de rest van de pecannoten en kleine blokjesPassendale Classic
10. Bak het brood vervolgens (onbedekt) nog circa 5 minuten af tot de kaas gesmolten is en serveer het brood warm
Serveertip: Zet het brood op tafel en laat iedereen er stukken uit plukken of dien op met verse soep of als origineel idee op de brunchtafel. Wil je indruk maken op de vrienden? Bereid het brood op de barbecue.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
Jobat
Je of u? Beste of geachte? Vriendelijke groeten of hoogachtend? Zo schrijf je in élke situatie de juiste mail
Je zit achter je computer, klaar om die belangrijke e-mail te versturen. Maar dan slaat de twijfel toe: welke begroeting moet je gebruiken? En hoe formeel of informeel dien je te zijn? In deze gids geeft Jobat.be je alle antwoorden die je nodig hebt. -
-
IJslandse Dagny Ros lanceert pop-uprestaurant
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerdenis van houtte