Aangename derby maar geen winnaar tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp

Beerschot Wilrijk en Antwerp hebben de tweede derby in Play-off 2 afgesloten zoals die begon: met een 0-0 op het bord. De match beloofde nochtans veel goed, met een schitterende sfeer en enkele gevaarlijke kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. Ook niet in de tweede helft, waardoor beide ploegen tevreden moeten zijn met een punt. Antwerp lijkt definitief de Europese droom te mogen opbergen, Beerschot Wilrijk blijft laatste in PO2B.

Roel Caluwé

HERBELEEF hier de wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp.

In poule B van play-off-2 won leider Lokeren gisteren al in Eupen, waardoor Antwerp al op 7 punten werd gezet. Om mogelijke Europese ambities kracht bij te zetten was een tweede overwinning in de derby een must voor de Great Old. Beerschot Wilrijk zocht nog steeds naar zijn eerste overwinning en was gebrand op sportieve revanche.

Marc Brys voerde tactisch enkele wijzigingen door, met als doel uit het duel te spelen. Boulaouali fungeerde als valse nummer negen en bij hoekschoppen bleven drie Kielsenaren voorin om het verschil in lengte in de box te beperken.

Rodriguez zette in een sfeervol Olympisch Stadion –inclusief rauwe Antwerpse humor én een paars rookbom- meteen de toon door al in de openingsminuut geel te pakken.

Een afgeweken vrijschop van Hairemans op het kwartier –nipt naast- luidde een dominante periode van de bezoekers in, gekruid met verschillende kansen. Arslanagic testte uit de draai de vuisten van Romo en Rodriguez besloot over, net als Messoudi aan de overkant. Net voor het half uur moest de Venezolaanse doelman zijn ploeg nogmaals van de achterstand behoeden op een dubbele poging van Ardaiz. Ook een plaatsbal van Rodriguez zweefde de Kielse goalie uit zijn doel. Met de rust in zicht kon Beerschot Wilrijk dan toch eens gevaarlijk tegenprikken. Een schicht van Dom ging naast het doel van een werkloze Sinan Bolat. Antwerp kreeg bij de rust geen loon naar werken.

Paars-wit kwam gretiger uit de kleedkamer. Losada haalde verschroeiend uit van op ruim 25 meter. Bolat verkeek zich bijna, maar duwde in hoekschop. De thuisploeg bleef aandringen: Van Hyfte schoot over en Bolat moest gepast in de voeten van François duiken. Halfweg de tweede helft herstelden de bezoekers het evenwicht. Rodriguez bleef de gevaarlijkste man bij rood-wit. Romo tikte de volley van de Portugees over de lat. Met nog tien minuten op de klok zette Beerschot nog een slotoffensief in: Diarra haalde uit, Bolat redde met een volleybalbeweging. Linksachter De Jonghe knalde voorlangs en de ingevallen Abaz dwong Bolat opnieuw tot een uitstekende redding. Van Hyfte claimde nog een penalty. Zo eindigde een aangename en sportieve derby op een doelpuntenloos gelijkspel.

In het klassement blijft Beerschot Wilrijk laatste. Antwerp is derde op zes punten van Lokeren.