Man die zichzelf uren in woning verschanste voor politie, overgebracht naar gevangenis

© Photo News

De 20-jarige man die zich zaterdagavond verschanst had in zijn woning in Schaarbeek, is zondag overgebracht naar de gevangenis. Dat meldt het Brusselse parket. De man, een Guineeër, stond nog onder elektronisch toezicht nadat hij veroordeeld was voor een diefstal met geweld. De motieven voor zijn optreden van zaterdagavond zijn nog niet duidelijk, de man weigerde te antwoorden op de vragen van de politie.

Het incident speelde zich af op de hoek van de Haachtsesteenweg en de Lindestraat, op de grens tussen de gemeentes Schaarbeek en Evere. Daar gooide de man omstreeks 19.00 uur glas uit het raam van zijn appartement op de openbare weg. Toen de politie ter plaatse kwam, uitte hij bedreigingen aan het adres van de agenten en verschanste zich in zijn flat.

De politie zette de omgeving af en begon met de man te onderhandelen. Rond 23.45 uur kon hij dan zonder incidenten gearresteerd worden. In de loop van de nacht werd hij verhoord maar daarbij weigerde hij te antwoorden op de vragen van de politie. Die stelde hem vervolgens ter beschikking van het parket, dat hem naar de gevangenis liet overbrengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen