© BELGA

Joodse organisaties vragen rechtzetting van Kris Peeters: “Wij hebben Aron Berger niet voorgedragen”

De joodse politieke en religieuze organisaties willen een rechtzetting van Kris Peeters (CD&V). Hij heeft verklaard dat Aron Berger door de gemeenschap naar voren was geschoven, wat volgens de organisaties niet zo is.

Andreas Rotty

“In een interview in Gazet van Antwerpen zegt minister Kris Peeters dat ‘Aron Berger door de gemeenschap zelf naar voren is geschoven’ en dat ‘deze man door zijn hele gemeenschap was gemandateerd als vertegenwoordiger’”, laten de joodse verenigingen weten in een bericht op Joods Actueel.

“Noch het Bestuur van de Machsike Hadass, noch het Bestuur van de Shomrei Hadass (twee religieuze verenigingen, red.), waren op de hoogte van deze kandidatuur”, klinkt het verder. Ook de politieke organisatie Het Forum en de sociale vereniging De Centrale ontkennen Berger gesteund te hebben.

“Peeters probeert zich in te dekken en verantwoordelijkheid af te schuiven”, zegt Michael Freilich van Joods Actueel. “Het gaat hier wel om een minister die onwaarheden zegt.” De Joodse gemeenschap zou Berger nooit gesteund hebben, aldus Freilich. “Ze wisten van zijn veroordeling en konden inschatten dat vrouwen geen hand geven problemen zou opleveren. Maar de imagoschade is nu wel gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018