© Shutterstock

Met deze tips van een expert geef je minder uit in de supermarkt

Een volle kar in de supermarkt betekent niet zelden een flinke hap uit je budget, maar het kan goedkoper. De Australische budgetexperte Nikki Storey, die financiële workshops geeft aan mensen die het met minder moeten doen, deelt haar tips om te besparen op voedingsmiddelen.

vwh

De experte zegt dat het mogelijk moet zijn om slechts 125 euro per twee weken uit te geven aan voeding voor een vierkoppig gezin. Althans, als het gezin geen speciallekes nodig heeft uit de supermarkt en er geen speciale evenementen zoals verjaardagen aan zitten te komen. De gouden regel? Een goede planning is alles. “Als je plant voor je inkopen gaat doen, is het des te makkelijker om je tijdens het winkelen aan je budget te houden”, zegt ze.

Tips om te besparen

1. Weet wat je de komende dagen wil eten. Maak een lijst en houd bij tijdens het winkelen.

2. Plan maaltijden rond de voedingsmiddelen die nog in je koelkast of voorraadkast liggen.

3. Kijk in de winkel ook altijd naar het rek met afgeprijsde items en leg ze in je kar. Blijf consequent: shop enkel de dingen die je echt nodig hebt.

4. Doorblader de folders van de supermarkten elke week en kijk of ze speciale deals in petto hebben.

5. Check de eenheidsprijzen - zo kom je te weten of je echt een koopje doet als er iets in de aanbieding is.

6. Koop huismerkproducten. De meeste artikelen zijn tegenwoordig van een goede kwaliteit.

7. Koop schoonmaakmiddelen, toiletartikelen, haarverzorgingsproducten en toiletpapier in bulk als er een echt goede special is. Of koop dit in een andere, budgetvriendelijkere winkel.

8. Gebruik je spaarkaarten om punten te verzamelen. Je moet sowieso winkelen, dus vraag die kaarten aan. Dan bespaar je later.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer