Mei plasticvrij
Volledig scherm
Mei plasticvrij © RV

Mei Plasticvrij? Zo kan jij helpen

De hele maand mei nemen al zeker 6.763 mensen en 145 organisaties in Vlaanderen deel aan het burgerinitiatief "Mei Plasticvrij", om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Met het initiatief willen de organisatoren sensibiliseren over de impact van de consumptie van plastic op het milieu.

38 reacties

  • edgard gielis

    6 jaar geleden
    wie is met de plastic afgekomen heren ministers ja de bedrijven glas was te duur aan vervoer leeggoed en de flessen spoelen en de beschadigde flessen er uit halen
  • Loesje Vranken

    6 jaar geleden
    Wie heeft die rommel in zee gekapt?? Wij niet! Pak de schippers maar aan, dat is de dader. Altijd maar lozen in zee. Als wij goed recycleren geraakt alles netjes op zijn plaats, etenswaren die niet afgesloten verpakt zitten rotten ook sneller, dus weer afval als ze de folie weglaten.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Joepie,ik doe mee aan de week van " geen plastiek",en Vandaag een milieu vriendelijke dag gehad.Bij de beenhouwer heb ik 150g hesp in mijn portefeuille gestoken en 250g paté in mijn broekzak.Dan naar de supermarkt 500g kippeworst rond mijn nek gedraaid,een krop sla onder mijn pet en een fles plat water in een papieren zak.Toch had ik er een raar gevoel bij.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Stop met hier over te zagen ,wereldwijd is er actie bezig om zoveel als mogelijk plastiek te bannen ,natuurlijk zal bepaalde voeding altijd in plastiek verpakt worden ,zo koop ik mijn rundvlees -om in carbonaden te snijden -bij de slachterij en dat zijn steeds zenuwstukken van nagenoeg 5 kg ,daardoor heb ik maar 4 x per jaar plastiek afval van vlees ,charcuterie koop ik niet meer ,daar is veel plastiek door gespaard .
  • maxim vanderveken

    6 jaar geleden
    Omg wat een kinderachtige reacties weer, echt op en top Vlaams... Boehoe ik krijg mijn zin niet dus doe ik dwars of het ligt aan een ander! Dat wij na de Amerikanen en de Chinezen de grootste vervuilers ter wereld zijn daar trekken we ons niks van aan...