“Gevaarlijkste gevangene van het land” wil geïnterneerd worden: “In de gevangenis loopt het fout”

© fvv

De “gevaarlijkste gevangene van ons land”, Ringo De Witte (44) uit Roeselare, wil geïnterneerd worden. Dat zei zijn advocaat gisteren in de Gentse rechtbank. De Witte moest daar verschijnen omdat hij in februari een vrouwelijke cipier had gemolesteerd en andere cipiers had bedreigd met een zelfgemaakt wapen.

cma

De Witte, die al sinds 2001 vastzit wegens een gewapende overval, wordt vervolgd voor poging tot doodslag en riskeert opnieuw een jarenlange celstraf. Door zijn agressief gedrag achter de tralies staat hij bekend als “gevaarlijkste gevangene van het land”. Zowel gevangenispersoneel als medegedetineerden – onder wie Kim De Gelder – maakten al kennis met zijn vuisten.

Hoewel hij zich gisteren eerder joviaal dan agressief gedroeg, werd De Witte geflankeerd door drie stevige agenten, en moest hij tijdens de hele zitting zijn handboeien aanhouden. Een gerechtspsychiater zal hem nu onderzoeken. Tot dan is de zaak uitgesteld. “Mijn cliënt weet dat hij op dit moment niets kan doen in maatschappij, maar hij heeft een gestructureerde dagindeling nodig mét begeleiding”, stelde de advocaat van De Witte. “In de gevangenis krijgt hij die begeleiding niet, en dan loopt het fout.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen