© REUTERS

Matthias Schoenaerts opnieuw in Amerikaanse film

Acteur Matthias Schoenaerts zal een van de hoofdrollen vertolken in de Amerikaanse maffiafilm ‘The Sound of Philidelphia’. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

mg

Schoenaerts kreeg de rol van Peter Flood, broer van een jong meisje dat werd doodgereden door een roekeloze chauffeur. Twintig jaar later heeft hij het ongeval nog altijd niet verwerkt. De neef van Flood, Michael (gespeeld door Garrett Hedlund), is ondertussen opgeklommen bij de maffia van Philadelphia. Dan begint en verhaal van verraad en vergelding.

Het verhaal komt uit het boek van Pete Dexter, ‘Brotherly Love’. Fransman Jérémie Guez zal de film regisseren. In zijn debuutfilm, A Bluebird in My Heart, was al een rol weggelegd voor Veerle Baetens.

De opnames van de film beginnen pas in augustus, maar de prent wordt wel al voorgesteld op het Filmfestival van Cannes. Dat start op acht mei.

Internationaal

Het is zeker niet de eerste internationale uitdaging voor Schoenaerts. Eerder was hij te zien aan de zijde van Jennifer Lawrence in Red Sparrow. Hij zal ook een heavymetaldrummer spelen in The Sound of Metal, samen met Dakota Johnson en kreeg een rol in Radegund, de nieuwe film van Terrence Malick.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER