Lesjes geleerd uit ‘Temptation Island’? Vergeet het maar! Want dan belooft Tim opnieuw ‘huisjes, ringen en kindjes’

Vier koppels in, één koppel uit. Dat was de balans van het tiende seizoen van ‘Temptation Island’. Maar ‘Temptation’ zou ‘Temptation’ niet zijn als de afloop niet gepaard zou gaan met nog een extra portie drama, zelfs vier maanden later.

Morien Raeymakers

Spoiler alert: de laatste aflevering nog niet gezien, dan kan je beter niet verder lezen.

Gerechtigheid was geschied, zo dachten we na de allerlaatste aflevering. De vreemdgangers gingen met lege handen naar huis en de gekwetsten waren beter af zonder hen, terwijl de ware liefde bij Jeremy en Vanessa zegevierde. Een leerzaam einde, zo leek het. Maar niets bleek minder waar, want de deelnemers hadden maar vier maanden nodig om alle wijze levenslessen weer helemaal te vergeten.

Megan & Kevin

“Snap je?”, zegt ze dan. Maar Megan heeft er zelf helemaal niets van begrepen. Voor ‘Temptation Island’ nam ze haar Kevin na vijf scheve schaatsen terug, maar ze zwoer bij hoog en laag dat de hevige nachten met Joshua haar minder koekerond hadden gemaakt. Niet dus. Ze kwam - tot ieders verbazing - gewoon opnieuw in de armen van Kevin terecht. Maar respect heeft hij duidelijk niet bijgeleerd, “sorry mama...”

© VIJF

De oorzaak van hun “liefdevolle” (‘Als iemand mij vraagt, wie ik het meest haat, dan zeg ik gewoon Kevin’) hereniging? Geen naïviteit of dronken sms’en uiteraard, maar wel een oncontroleerbare kracht in het universum (dezelfde als die kracht die Tim te pakken kreeg, denken we). “Ik vond het al raar dat we elkaar opnieuw tegen waren gekomen, dus ik dacht dat het voorbestemd was”, glimlachte Megan blij. Kevin durft zich zelfs aan een metafoor te wagen. “Da’s zoals een magneet. Dat komt constant terug, je kan daar niets aan doen”, klonk het.

Ze waren er helemaal klaar voor om een nieuwe toekomst op te bouwen… totdat Kevin opnieuw in bed dook met een andere vrouw. “Een hippie dan nog”, mompelt Megan. Ze besloot er dan toch maar mee op te houden, voorgoed deze keer (zegt ze). Troost zocht ze nadien niet bij Joshua… maar wel bij diens beste vriend. Joshua was immers bezet de voorbije maanden: hij had een kortstondige romance met Chloë, waarmee Kevin tijdens ‘Temptation’ voor de camera van bil ging. Dat is dezelfde Chloë waar Kevin momenteel zijn bed mee deelt. Van een soap gesproken.

© VIJF

Jeremy & Vanessa

Maar gelukkig waren er nog Jeremy en Vanessa, die ons in de ware liefde deden geloven. Zinnen als “Vanessa, we can do this” en “Ik keek naar hem en hij naar mij en ik wist gewoon dat het perfect was” doen ons smelten. En de opmerkingen zijn wellicht ook broodnodig om toekomstige koppels te overtuigen om zich in te schrijven voor ‘Temptation’. Er moet toch nog een zweempje van hoop op een positieve afloop overblijven, niet?

© VIJF

En dan zeggen Vanessa en Jeremy de drie woorden waarvan we bij Tim grijze haren kregen: ze zijn dankzij hun hernieuwde vertrouwen toe aan ‘Huisje, Boompje, Beestje’. Of de deelneemster ook klaar is om mama te worden, dat weten we niet. Maar ze oefent alvast op baby Jeremy. Want ja, “wel eerst je handjes wassen, hé”.

Mezdi & Daniëlle

“Als ik die meid verlies door zo’n fucking programma dan ben ik de grootste mongool ever.” We horen het Mezdi nog zo zeggen. Wel, dan weten we wat Mezdi is, want toen het vliegtuig uit Thailand de grond raakte in Europa sprong Daniëlle meteen de auto in om zes uur te rijden richting… Fabrizio. Althans, dat beweert de Nederlander. Zin om met ‘zijn’ Daniëlle af te spreken, heeft hij dan ook niet. “De behoefte ontbreekt.” En de sfeer duidelijk ook wanneer de makers hen dan toch nog laten opdraven voor het verplicht nummertje.

© VIJF

Na een tweetal gemene opmerkingen gooit Daniëlle wenend de handdoek in de ring. “Iets meer tranen, dat is geloofwaardiger!” roept hij haar nog na, om vervolgens naar huis te gaan richting verleidster Yazmine, waarmee hij “heel close is”. En Daniëlle? Die blijft beteuterd achter. Want Fabrizio is ondertussen bezet, door voormalig ‘Temptation’-verleidster Pommeline natuurlijk. Want hij wou zelf ook wel een kleurplaat om in te kleuren...

Tim & Deborah

“Die zot.” Dat was wat Deborah dacht toen Tim zijn ring nog voor haar bovenhaalde. Een elegante gooi later, komt zij met de allerbeste reputatie van allemaal uit ‘Temptation Island’ terug. Veeg de tranen, denk niet terug aan Gino zijn trucjes en zoek jezelf een nieuw lief. Deborah Leemans, you can do this!

LEES OOK. Zwartgeblakerd in het vuur of meegenomen door de crew: wat is er écht gebeurd met de ring van ‘Temptation’ Tim?

En Tim die heeft niet alleen zijn ring in vlammen zien opgaan, hij moet ook zelf op de blaren zitten. Cherish blijkt namelijk - verrassing, verrassing - in de verste verte niet meer geïnteresseerd te zijn. “We gaan sowieso snel afspreken”, klonk het, maar dat draaide uiteindelijk uit op één telefoontje en een paar sms’jes. Auwtch. Zou er ooit een verleidster sneller de benen hebben genomen?

Dan zal Tim zijn lesje wel geleerd hebben, zou je denken? Hij zal wel nooit meer zo overhaast de liefde van zijn leven afkondigen. Toch? Vergeet het maar. Overhaast verliefd worden, een volledig leven plannen én kijken of je samen een ring kan vinden? Hij doet het allemaal doodleuk opnieuw. Voor zijn deur staat er immers al een volgende Cherish of Deborah klaar. “Dag schatje”, klinkt het blij.

© VIJF

Timtation hoorde geen alarmbellen, alleen maar huwelijksklokken bij zijn lief van twee maanden. “Van de eerste keer dat we elkaar zagen was ik verkocht: we gaan alles rustig aan doen, ik ben blij met de keuze. Ik zie het weer volledig zitten”, zei hij nog. “Ik zie echt een toekomst voor ons samen.” Maar euhm, Tim, misschien waren die geblokte pixels en haar anonieme verschijning al wel een alarmbelletje waard?

(Lees onder de foto verder voor de ontknoping)

© VIJF

Juist ja.

© VIJF

Oeps.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer