Burgemeester die positief blies na zwaar ongeval stapt ook op als schepen

Stefaan Devleeschouwer zal naast het waarnemend burgemeesterschap ook het ambt van schepen naast zich neerleggen. Dat doet hij nadat hij twee weken geleden positief blies na een zwaar ongeval.

lbo

Twee weken geleden raakte Devleeschouwer, toen nog Opel VLD-burgemeester van Brakel, betrokken bij een ongeval waarbij een dorpsgenoot levensgevaarlijk gewond raakte. De burgemeester werd na het ongeval aan een ademtest onderworpen. Daaruit bleek dat Devleeschouwer gedronken had. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

De politicus besliste toen zelf om een stap opzij te zetten. Devleeschouwer was in Brakel plaatsvervangend burgemeester voor vicepremier Alexander De Croo.

Intussen maakt Devleeschouwer ook bekend dat hij het ambt van schepen niet meer zal uitoefenen. Dat deed hij via een mededeling op Facebook. “Deze bewuste beslissingen neem ik samen met mijn gezin die mij onvoorwaardelijk steunt in deze moeilijke periode”, zegt Devleeschouwer. “In kader van het onderzoek die momenteel loopt, duidelijkheid moet scheppen en insinuaties de kop indrukken hopen wij de rust te doen wederkeren. Hilde, onze kinderen en ikzelf trekken ons op aan de massale steunbetuigingen van onze Brakelaars en vele vrienden zelfs ver buiten Brakel. Ik dank iedereen voor het begrip van mijn keuze en het mij gunnen van dit moment van rust.”

De Open VLD-politicus blijft wel nog gemeenteraadslid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen