© EPA

Legia Warschau heeft vervanger voor Besnik Hasi beet

De Poolse landskampioen Legia Warschau heeft Jacek Magiera aangesteld als nieuwe coach. Dat maakte het team van voormalig Rode Duivel Vadis Odjidja-Ofoe en ex-Beveren-spelers Steeven Langil en Thibault Moulin zaterdag bekend.

De 39-jarige ex-speler van Legia, de opvolger van de zes dagen geleden ontslagen Besnik Hasi, tekende een tweejarig contract in Warschau. Hij komt over van Zaglebie Sosnowiec.

Magiera was als speler tussen 1997 en 2006 goed voor 232 wedstrijden bij Legia en was nadien acht jaar lang assistent bij het A-elftal. Daarna werd hij T1 bij de beloften, begin dit seizoen tekende hij een contract als hoofdcoach bij Zaglebie Sosnowiec. Daar plukt Legia hem nu weg.

Voorganger Hasi was nog maar sinds begin juni in de Poolse hoofdstad aan de slag, nadat hij een week eerder afscheid had genomen van RSC Anderlecht. Met Legia wist Hasi zich wel te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar daar ging het op de openingsspeeldag met de billen bloot tegen Borussia Dortmund (0-6). Ook in de Poolse competitie bleven de resultaten ondermaats, met amper negen punten uit evenveel wedstrijden, en daardoor werd Hasi bedankt voor bewezen diensten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer