Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © REUTERS

Luipaard verslindt peuter (3) in nationaal park in Oeganda

De Oegandese veiligheidsdiensten hebben maandag in het Nationaal Park Queen Elizabeth een klopjacht ingezet op een luipaard die het driejarige kind van een parkwachter heeft verslonden. Het dier had het kind vrijdagavond meegenomen aan een van de appartementen voor het personeel van het wildpark.

5 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Ja, want peuters meenemen naar uw werk is altijd een goed idee, onder eender welke omstandigheden is dat altijd en overal een goed idee.
  • Rick Cabus

    6 jaar geleden
    Als je gaat wonen en/of werken in gebieden waar wilde katten hun biotoop hebben, zou je moeten weten dat je dit risico loopt. In dit geval is het niet de luipaard zijn schuld. De bewering dat eens mensenvlees geproefd zou neigen naar meer aanvallen is overigens totaal idioot. Het is omdat de mens dichter bij het biotoop gaat wonen dat er frequenter aanvallen gebeuren. De kat heeft het nu eenmaal gemakkelijker op deze manier.
  • Hans Vanderveken

    6 jaar geleden
    Wel dood doen! da's ook het instinct en de sterkte van een kuddedier, wat de mens is. Wat denk je dat een mama olifant zou doen
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Laat dat dier gerust. Heeft alleen zijn instinct gevolgd. Straf liever die lakse mensen die een peuter meenemen naar een wildpark, en er dan niet op letten.
  • patrick jonckheere

    6 jaar geleden
    Waarom met het dier gedood worden? Het heeft zijn instinct gevolgd. De verantwoordelijkheid ligt bij de oppas niet bij het dier.