Direct naar artikelinhoud

Zeven lijken gevonden in West-Australië: politie gaat uit van gezinsdrama

Een politiewagen in Australië. In de buurt van de Australische plaats Margaret River zijn vandaag zeven lijken gevonden in een woning. Het gaat waarschijnlijk om een gezinsdrama.(Archieffoto)Beeld EPA

In een huis in het westen van Australië waar vrijdag zeven leden van dezelfde familie dood werden aangetroffen, zijn drie vuurwapens gevonden. Dat heeft de politie zaterdag meegedeeld. De politie zoekt geen andere verdachten, wat de lokale media sterkt in hun vermoeden dat het om een familiedrama gaat.

De politie had een anonieme tip gekregen van een man. Volgens Dawson, die spreekt van een "tragedie" en "een afschuwelijk incident", werden twee lijken buiten het gebouw in Osmington aangetroffen, terwijl vijf lichamen binnen lagen. 

Volgens politiecommissaris Chris Dawson waren de vuurwapens eigendom van de grootvader, de 61-jarige Peter Miles. Hij is volgens lokale media de belangrijkste verdachte van de moorden. "De politie denkt niet dat iemand anders betrokken was bij deze misdaden", aldus Dawson, die ook bevestigde dat alle slachtoffers schotwonden hadden.

Miles werd vrijdag samen met zijn vrouw, dochter en vier kleinkinderen tussen 8 en 13 jaar oud dood aangetroffen in hun woning in Osmington, zo'n 270 kilometer ten zuiden van de stad Perth. De vader van de kinderen was niet in de woning op het moment van de feiten.