© Isopix

Koningin Máxima steekt moeder van ontvoerd meisje hart onder de riem

De Nederlandse Nadia Rashid zag bijna twee jaar geleden haar dochtertje Insiya (4) voor het laatst. In een emotionele videoboodschap richt ze zich nu tot koningin Máxima, in de hoop dat zij haar kan helpen om haar ontvoerde dochtertje uit India terug te halen. En opvallend, die reageerde ook. "Het is verschrikkelijk", zegt ze.

flb

Insiya, het 4-jarige dochtertje van Nadia Rashid, werd dik anderhalf jaar geleden ontvoerd door haar vader en meegesmokkeld naar India. Omdat alle diplomatieke pogingen op niets zijn uitgedraaid om het meisje weer naar Nederland te halen, doet de mama een allerlaatste poging om de bal aan het rollen te brengen en dat door koningin Máxima rechtstreeks aan te spreken in een videoboodschap.

“Ik schrijf u deze brief van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens”, klinkt het onder meer in het filmpje. "Ik kan u niet vragen om mijn dochter voor mij terug te halen, maar ik vraag u om uw steun. Ik vraag u om de zaak van Insiya niet te vergeten en daar, waar u in de gelegenheid bent, deze onder de aandacht te brengen.”

"Schrijnend"

En daar heeft Máxima bij monde van de Rijksvoorlichtingsdienst ook effectief op gereageerd. "Het is – in het bijzonder op Moederdag – verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend”, laat de koningin weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer