afp
Volledig scherm
© afp

Noord-Korea gaat site kernproeven ontmantelen

Noord-Korea "neemt technische maatregelen" om de site te ontmantelen waar het zijn kernproeven uitvoerde. Het regime nodigt de buitenlandse pers uit op een ceremonie naar aanleiding van de ontmanteling. Die zal afhankelijk van de weersomstandigheden tussen 23 en 25 mei plaatsvinden, zo meldt het staatsagentschap KCNA zaterdag.

12 reacties

  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Kim maakt Trump blij met een dode mus. Als Kim zijn ontradingwapens opgeeft, dan kan hij evengoed zijn eigen graf al beginnen graven. Dit overkwam al Saddam en Khadaffi.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Gaat hij er een kernbom op gooien?
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Noord Korea weet wat te doen voor de toekomst. Herenigen met zijn buur, China tevreden houden en profiteren van economische hulp van Amerika en Europa. Ondertussen is Zuid Korea een volledig leger aan het bouwen van robots en A.I. Goed bezig Kim.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Kim vreest idd voor represailles, maar welke keuze blijft er over? Het allerbelangrijkste is het in stand houden van zijn regime, daarnaast heeft hij zich kunnen bewijzen dat hij in staat is kernwapens te ontwikkelen, al geen slechte prestatie. Maar als hij echt alles opgeeft van zijn kernwapens is hij een klein vogeltje voor de kat. Hij heeft een enorm leger, maar slagkracht zit daar niet in met uitgehongerde manschappen. Het spel is afgelopen voor hem tenzei hij iets achter de hand houdt...
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Nog nooit eerlijke onderhandelingen gevoerd door zijn vader. Bush, Clinton en Obama werden erop gelegd. Eens zien of Trump beter kan.