Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Rebellie binnen CD&V: Kamerlid Hendrik Bogaert dreigt begroting zonder evenwicht niet goed te keuren

Federaal parlementslid Hendrik Bogaert (CD&V) is niet opgezet met opnieuw een jaar uitstel voor een budget in evenwicht. Hij dreigt er zelfs mee tegen te stemmen wanneer er opnieuw een begroting met een tekort in het parlement zal worden voorgesteld. 

134 reacties

  • Quinn Dreesen

    6 jaar geleden
    Proficiat....eentje die begrip heeft voor de belastingsbetaler, zakken vullen kunnen ze wel.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De economische toestand is nog nooit zo goed geweest. Sedert de financiële crisis wordt elk jaar het exportrecord opnieuw gebroken. De bedrijven zitten op een berg geld. Tussen 2013 en 2017 stegen de totale fiscale ontvangsten met 12 miljard, betaald door e werkende burger. Enigste probleem is dat de ondernemers het huis waarin ze opereren ook nog eens willen afbreken en de inboedel willen verkopen.
  • Hubert Lescroart

    6 jaar geleden
    Alhoewel het maar een druppel is op een hete plaat, begin eerst en vooral te snijden in de postjes van de politiekers die onwaarschijnlijk veel verdienen dank zij hun positie bij de een of andere partij.Het is gewoon tenenkrommend hen bezig te zien en te horen op de TV. Ze zijn schijnheiliger dan de paus terwijl ze hun zakken vullen op een schrijnende manier, totaal zonder scrupules hangen ze de schijheiligen uit terwijl het hen enkel en alleen om eigen gewin gaat!
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    600 parlementariërs in een land met 11 miljoen inwoners. Duitsland, 80 miljoen inwoners en 180 parlementariërs.Terug naar een één gemaakt België is de eerste stap.Het overheids apparaat kost ons een smak geld. Er zijn voorbeelden genoeg van landen die het met minder veel beter doen.Bedrijven moeten belast worden zoals in elk ander EU land. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.
  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Jose Van Hauwaert u vergeet nog de miljarden subsidies die hij cadeau gedaan heeft aan electrawinds als minister van noordzee. een cadeau waarvoor hij daarna beloont is geweest met een zitje in de raad van bestuur. maw een deel van de subsidies aan zichzelf uitgekeerd. Electrawinds is na het ontvangen van de miljarden natuurlijk failliet, groene energie noemen ze dat.