© Guy Van Nieuwenhuysen

Bewoner geëvacueerd na brand in snackbar

Een korte, felle brand heeft de friteuse van snackbar Sweet Chicken in de Herentalsstraat vernield. Een bewoner op de tweede verdieping geraakte niet meer op eigen kracht uit de woning. De brandweer heeft hem geëvacueerd.

gvn

De brand in de snackbar Sweet Chicken brak rond de middag uit. Een installatie met twee frietketels vatte vuur. De uitbater liep naar binnen in een poging om het vuur zelf te blussen. Hij kwam wat later zwart van het roet weer buiten en werd naar het ziekenhuis gevoerd, omdat hij veel schadelijke rook had ingeademd.

Een bewoner op de bovenste verdieping geraakte niet meer uit zijn appartement, omdat ook de traphal vol rook hing. De brandweer haalde de man via het raam, waar hij zo lang probeerde frisse lucht in te ademen, naar beneden.

Omdat er weinig brandbaar materiaal in de buurt was, was het vuur snel onder controle. Er is wel veel rookschade in de snackbar op de benedenverdieping en in de traphal.

Tijdens de bluswerken sloot de politie de Herentalsstraat volledig af. Dat betekende dat ook de bussen van De Lijn moesten omrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER