Direct naar artikelinhoud
Studio Brussel

Vincent Byloo stopt per direct met presenteren bij Studio Brussel

Vincent Byloo.Beeld VRT

Vincent Byloo, die nu samen met Eva De Roo de vooravond van Studio Brussel voor zijn rekening neemt, heeft vanaf september geen plaats meer in het zendschema van de zender. Hij houdt de eer aan zichzelf en verdwijnt per direct van de radio. 

In een interne mail maakt Vincent Byloo duidelijk dat hij zich al langer niet meer op zijn plaats voelt bij de zender. "Dat onze wegen eerder vroeg dan laat zouden scheiden, was voor mij allang duidelijk", schrijft hij. "En ik heb er ook vrede mee." Alleen had Byloo zich zijn vertrek wat eleganter voorgesteld. "Maar daar hebben een paar mensen anders over beslist." 

Op zijn beurt besliste Byloo dan maar om per direct met het radioprogramma De Roo & Byloo te stoppen. "Ik houd me wel beschikbaar voor mogelijke andere taken of opdrachten", laat hij weten. Byloo werkte zes jaar voor de zender. In december 2014 was hij samen met Linde Merckpoel en Sam De Bruyn nog een van de presentatoren van Music For Life

Geen waardeoordeel

Bij de VRT bevestigt men dat er voor Byloo vanaf september geen rol als presentator meer was weggelegd. "Maar dat is voor alle duidelijkheid geen waardeoordeel", klinkt het. 

Meer nog, ondanks zijn zelfgekozen exit en de scherpe toon van zijn afscheidsmail plannen ze bij de openbare omroep de komende weken een gesprek met Byloo om te bekijken hoe zijn toekomst er bij de VRT uit zou kunnen zien. "Dat het verhaal van Vincent bij Studio Brussel nu ophoudt, betekent niet dat hij bij de openbare omroep geen andere rol op zich kan nemen." 

Eva De Roo, die het voortaan dus alleen moet zien te rooien, repte maandagavond met geen woord over het vertrek van haar co-host. Al kon het eerste nummer van haar show – 'Lonely Boy' van The Black Keys – met wat goede wil als een eresaluut tellen.