Uitlaatgas auto
Volledig scherm
Uitlaatgas auto © Thinkstock

Stad Brussel zint op maatregelen om luchtkwaliteit rond scholen te verbeteren

De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace "Mijn lucht, mijn school".

13 reacties

  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    Alleen rond scholen?
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Sinds de invoering van de ,,propere auto alleen'' in Antwerpen zijn geen waarneembare verschillen gemeten in de luchtkwaliteit. Dit zou enkel het geval zijn indien het fenomeen,, wind'' niet zou bestaan, maar ja, dat is wat moeilijk te begrijpen. Weet je, ik ga hun (groen, ecolo en greenpeace) aanraden de mensen te overtuigen in achteruit te rijden, misschien zou dan de uitlaat wel zuigen ipv uitstoten en is ook het snelheidsprobleem opgelost.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Heel simpel alle ouders die hun kinderen voor de schoolpoort afzetten met de wagen streng beboeten hoe durven ze !
  • Patrick K

    6 jaar geleden
    Ik zal mijn wagen anders verder duwen, maar dan ga ik ook weer meer co uitademen en smorgen als ik nog niet gegeten heb ook geen lachertje . Zal dan ook een filter i.p.v. onderbroek aandoen want van dat duwen ...
  • Celor Weityens

    6 jaar geleden
    Die slimme bollen ginder in Brussel willen gewoon hun agenda doorvoeren. Je moet echt niet gestudeerd hebben om te weten dat lucht niet terplekke blijft hangen. Dus zijn allemaal maatregelen van niets. In 1ste versnelling aan 20km/u kruipen zal echt helpen, niet.