REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Gaza-baby Laila stierf niet door traangas"

De acht maanden oude baby Laila Ghandour kwam gisteren om tijdens de protesten in Gaza. Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid stikte het meisje nadat Israëlische soldaten traangas hadden afgevuurd. Maar een arts in Gaza trekt die bewering in twijfel: volgens hem overleed het meisje ten gevolge van een reeds bestaande aandoening.

35 reacties

  • Reham Joka

    6 jaar geleden
    Mag deze vrouw niet betogen weten jullie uberhoud hoe die mensen wonene hoe ze leven NEE die vrouw heeft haa zoon meegenomen omdat zei hem niet alleen kan laten stop es met israël en amerika te VERDEDIGE denks na hoe ze in palestina leven en hoe in amerika
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Een (dode) baby gebruiken als drukmiddel om hun zin te krijgen en compassie op te wekken bij de mensen ... zulke mensen moesten ze verbieden ooit nog kinderen te krijgen . Als dit waar is wat die arts zegt , dan moeten die mensen gewoon dringend gestopt worden , walgelijk ziekelijk!
  • frans Vullings

    6 jaar geleden
    geef de Palestijnen overal de schuld van maar Israëlische slachtoffers heb ik nog niks van gehoord
  • Monique pauwels

    6 jaar geleden
    Hebben ze het tijdstip van overlijden kunnen vaststellen? Volgend bericht: baby van 8 maanden was al overleden toen mama het nog meenam naar de vreedzame betoging.
  • Daniel Meuleman

    6 jaar geleden
    De eerste leugen wordt al doorprikt. Wat gaat er nog volgen?
  1. Geweld in Gaza: Palestijnse baby omgekomen na inademen van traangas, opnieuw hevige protesten verwacht

    Geweld in Gaza: Palestijn­se baby omgekomen na inademen van traangas, opnieuw hevige protesten verwacht

    In Gaza is bij het geweld dat sinds gisteren geëscaleerd is, een Palestijnse baby van acht maanden omgekomen. Het meisje is gestikt nadat Israëlische soldaten traangas hadden afgevuurd. Dat meldt het ministerie van Gezondheid. Minstens 58 mensen zijn gestorven bij de confrontaties tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, 2.771 anderen zijn gewond geraakt. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag al 11 doelwitten van de Palestijnse beweging Hamas aangevallen. "Alle terroristische activiteiten zullen een streng antwoord krijgen", zegt het leger.
  2. Het vreemde moment waarop Hamas-leider te horen krijgt dat zonen en kleinkinderen gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

    Het vreemde moment waarop Ha­mas-lei­der te horen krijgt dat zonen en kleinkinde­ren gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

    Drie zonen en verschillende kleinkinderen van Hamas-leider Ismail Haniyeh zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval. Dat nieuws kreeg Haniyeh te horen terwijl hij gewonde Palestijnen bezocht in een ziekenhuis in Qatar. Op videobeelden die circuleren op X is te zien hoe hij er stoïcijns op lijkt te reageren. “God hebbe hun ziel”, zegt Haniyeh wel tegen de man aan de telefoon. Een van zijn medewerkers vraagt nog of ze het bezoek wil beëindigen, maar dat weigert hij. “Nee, waarom? Laten we verdergaan.”