De voormalige minister van Cultuur Luis Puig Gordi en zijn voormalige ambtsgenote van Landbouw Meritxell Serret komen toe aan het Brusselse justitiepaleis.
Volledig scherm
De voormalige minister van Cultuur Luis Puig Gordi en zijn voormalige ambtsgenote van Landbouw Meritxell Serret komen toe aan het Brusselse justitiepaleis. © BELGA

Catalaanse ministers in België worden niet uitgewezen

Het Europese aanhoudingsbevel tegen drie ministers van de afgezette Catalaanse regering is "niet uitvoerbaar". Dat heeft de Brusselse raadkamer bepaald. De Spaanse justitie vroeg aan ons land om Meritxell Serret, Lluís Maria Puig en Antoni Comín uit te leveren. In oktober waren ze samen met hun premier Carles Puigdemont naar België gevlucht.

29 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Misbruik van het wetboek terwijl de Europese Unie zwijgt.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Logisch vonnis. Spanje kan trouwens niet garanderen dat ze bij overbrenging niet zullen worden gemarteld. Respect voor mensenrechten is in dat land onbestaande. Eigenlijk onbegrijpelijk dat ze nog deel uitmaken van de EU.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Verstandige en logische beslissing. Na de rechtse partijen zijn de (extreem-) linkse Spaanse partijen immers ook akkoord om de nieuwe Catalaanse president ad-interim Quim Torra aan te stellen. Hij is voor onafhankelijkheid. De partijen die voor onafhankelijkheid zijn hebben trouwens de meerderheid in het Catalaanse parlement (72 tegen 63 zetels).
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Als ónze linkse justitie zo iets beslist dan moeten de linkse oppositiepartijen wel ferm uit de bocht gegaan zijn met hun verwijten. Zoals meestal trouwens.
  • Tony Van De Perre

    6 jaar geleden
    Neen laat die hier op ons kosten komen leven, die kunnen er nog bij.