PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

De Wever bekritiseert energiebeleid Vlaamse én federale regering: "Heel veel gebakken lucht"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft kritiek op het energiebeleid van de Vlaamse en federale regering. Dat maakt hij duidelijk in de laatste aflevering van 'Watt', een docureeks op Canvas, die volgende week wordt uitgezonden. "Dit land is geen voorbeeldland qua langetermijnvisie. Er is heel veel gebakken lucht", zegt de N-VA-voorzitter. "Trumpiaans", reageert Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) op de uitspraken.

157 reacties

  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    Afspraken zijn afspraken zegt Beke. Dus gaat hij persoonlijk het procumententarief afschaffen? Want dat is TEGEN de afspraken ingevoerd voor de kleine man alleen dan nog. Bende huichelaars.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    BDW heeft gelijk. Alle andere partijen zeggen dat de ganse regering de kernuitstap ondertekend heeft, wat juist is, maar verzwijgen de door de NVA vier bedongen voorwaarden. Dus wat zij eraan toevoegen is "gebakken lucht of luchtvervuilend."
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Bernaerts Diane, en dat heeft hij óók gedaan. Maar de meesten zijn kort van geheugen als het hen goed uitrkomt.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Jan Boden: die bedenking had hij moeten lanceren VOOR NVA het energiepact goedkeurde!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De Wever durft als énige de waarheid zeggen. Linkse- en trado partijen jagen schimmen achterna gewoon omdat het hen goed uitkomt, omdat de modale burger dat graag wil horen. DAT IS GEEN BELEID VOEREN. Men moet beleid voeren met de voeten op de grond en niet speculeren met de toekomst van de burgers. Zelfs al maakt men zich niet populair.