Een limited edition 501® jeans die ontworpen werd voor de 145ste verjaardag van de broek. Van het design zijn er slechts 501 wereldwijd te koop aan € 109,95.
Volledig scherm
Een limited edition 501® jeans die ontworpen werd voor de 145ste verjaardag van de broek. Van het design zijn er slechts 501 wereldwijd te koop aan € 109,95. © Levi's

Gedragen door iconen als James Dean en Marlon Brando: de bekendste jeans ter wereld bestaat 145 jaar

Op 20 mei viert Levi's de 145ste verjaardag van de 501®, de originele button fly jeans die uitgegroeid is tot een waar icoon. De broek is decennia later nog steeds razend populair bij jong en oud, een korte duik in de geschiedenis van de jeansbroek der jeansbroeken.

3 reacties

  • Jean Melis

    6 jaar geleden
    De beste jeans komen van de Zeeman, 9,95 euro !
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Progressievelingen : Strakke Lee jeans en daarbij een Lois spijkerjasje. Je reed op een Puch MV50. Soulkikkers: Jeans van C&A met zeer wijde uitlopende pijpen en een blouse met een puntkraag. Uiteraard reed je op een Kreidler of Zundapp.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Is het enige jeansmodel dat ik draag en dat deftig past. Ik gooi geen geld meer weg aan andere modellen en merken die na 2 keer dragen in de kast verdwijnen en er niet meer uit komen.