Bond en coach Martinez geven uitleg over contractverlenging: “Geen keuze voor het geld, wel voor het project”

Het was een bommetje donderdagavond: bondscoach Roberto Martinez verlengt zijn contract met twee jaar. Vrijdag gaven de Spanjaard en de bonzen van de KBVB meer uitleg over de verlenging tot 2020: “Dit was een beslissing van de hele federatie, ook de spelers wilden door met Martinez”.

jtp, vml

“Ik geloof in de spelers en in het Belgisch voetbal”, zo verklaarde Roberto Martinez op de persconferentie. “De beslissing om mijn contract te verlengen was eigenlijk wel een no-brainer, daar moest ik niet lang over nadenken. Het was snel duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. We weten dat we nog veel zaken kunnen verbeteren als we blijven samenwerken. Niet alleen op het WK, maar ook daarna”, aldus Martinez.

“Dit was geen keuze voor het geld, wel voor het project. Mijn job is hier nog niet afgelopen. We moeten kijken naar het grotere plaatje, niet alleen naar een resultaat op het veld”, vertelde Martinez nog, die zijn jaarsalaris van 800.000 euro behoudt en dus geen loonsverhoging krijgt.

“België is een outsider op het WK”

De contractverlenging vóór het WK houdt wel een risico in. Wat als de Rode Duivels de groepsfase bijvoorbeeld niet overleven? “De vraag wat een goed WK is, is een moeilijke”, repliceerde Bart Verhaeghe op die vraag. “Ik hoop dat we de groepsfase overleven, maar er zijn geen gemakkelijke wedstrijden op een wereldbeker. En er zijn grotere landen op het WK dan België. Wij zijn een outsider, net als Argentinië bijvoorbeeld. Ik hoop dat we ver raken, maar ik ben realistisch. Ik zie wel dat de spelers hun verantwoordelijkheid willen opnemen. En uiteindelijk staat niet de coach maar zijn spelers op het veld.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS