BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sp.a eist in klimaatpetitie onmiddellijke sluiting Doel I

De sp.a lanceert vandaag een klimaatpetitie 'SOS Klimaat' om drie eisen kracht bij te zetten, waarvan de onmiddellijke sluiting van Doel I de meest opmerkelijke is. Ondanks het klimaatakkoord van Parijs in 2015 blijft de uitstoot van broeikasgassen in ons land stijgen, "met alle gevolgen van dien, voor onze gezondheid én de toekomst van onze planeet", stelt partijvoorzitter John Crombez. "Met 25.000 handtekeningen maken we NU samen het verschil voor ons klimaat", klinkt het nog.

190 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Nog even en ze zitten onder de kiesdrempel en dan horen we er niets meer van
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    NVA blokt alle goede initiatieven af (alternatieve energie) uit eigenbelang om dan te komen zeggen dat er (nog) geen alternatief is.Twijfels zaaien=ideale recept om vast te houden aan achterhaald beleid.Geleerd van wich Tatcher.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Voor mij is het energiepact simpel - beslis NU dat men alles op alles gaat zetten om nieuwe energie te realiseren zonder kernenergie maar houd een slag om de arm door een paar kernreactoren als reserve en laatste redmiddel te behouden voor het geval de targets niet gehaald worden. Maar begin dan ook NU die plannen te realiseren en zoek geen excuses om het nog verder op de lange baan te schuiven en de kernreactoren nog langer open te houden dan absoluut nodig is.
  • Chantal Naessens

    6 jaar geleden
    Zeveraars
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    stem de huidige sossen gewoon weg , hebben de laatste 25jaar genoeg verkloot