Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen 18

Calvo haalt uit naar N-VA: "Niet Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld"

Calvo haalt uit naar N-VA: "Niet Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld"
Beeld Photo News

Kristof Calvo (Groen) kwam deze middag zijn nieuwe boek ‘Leve Politiek’ voorstellen in VTM NIEUWS. Daarbij was hij bijzonder scherp voor N-VA, de grote boeman voor zijn partij Groen. “N-VA is de beste lobbyist voor een Franse multinational”, zegt Calvo. Hij bestempelt de partij in zijn boek als ‘Vlaams Belang light’. “N-VA flirt steeds meer met extreemrechts”, zegt hij.

Calvo is niet te spreken over de manier waarop N-VA de kernuitstap blokkeert. De Vlaams-nationalisten zijn daarmee de pleitbezorgers voor de Franse multinational Engie, zegt hij. Even onbegrijpelijk vindt Calvo de benoeming van Cédric Frère (de kleinzoon van Albert Frère) in de Nationale Bank, “Franstalig grootkapitaal” volgens hem.

De groene fractieleider gaat zelfs een stapje verder en insinueert dat N-VA zijn Vlaams-nationale roots in de taalstrijd verloochent. “Niet het Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld, ook als de betrokken personen Frans praten.”

Vlaams Belang light

Calvo bestempelt N-VA in zijn boek als ‘Vlaams Belang light’. “N-VA flirt steeds meer met extreemrechts”, zegt hij. “N-VA is aardig op weg om meer te realiseren van het 70 punten-plan van het Vlaams Blok dan van het eigen verkiezingsprogramma.” Een studie naar de kosten en baten van de migratie, die N-VA-regeringsleden Johan Van Overtveldt en Theo Francken bij de Nationale Bank besteld hebben, "is punt 5 in het 70-puntenplan van het Vlaams Blok", klonk het fijntjes.