BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Laatste stakingsdag bij De Lijn: hinder blijft beperkt

De staking van de socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn heeft ook vandaag tot hinder geleid, voornamelijk in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Er zijn wel meer chauffeurs uitgereden dan de voorbije dagen, zegt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. De situatie is in de loop van de dag verbeterd.

12 reacties

  • Wim De Vos

    6 jaar geleden
    tzal zeker dubbel loon geweest zjin op zondag en feestdag.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    De Lijn heeft in feite nu voor het niet uitrijden winst gemaakt.
  • Mika Mortelmans

    6 jaar geleden
    Uiteraard. Dubbele pree of 25 euro vakbondsgeld. Je zou zot zijn om op een zondag te staken!
  • Linda Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Tuurlijk reden er meer chauffeurs...dobbel betolt (vrijdag gehoord van een werkwillige chauffeur)
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Jan De Vos ik kan dit eigenlijk volmondig beamen zeker de haltes Handel en Stuivenberg geven een heel onveilig gevoel,zou daar s'avonds nooit alleen willen uitstappen.
  1. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    1

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.
  2. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”