Foodporn voor chocoholics: smeuïge chocoladetaart met knapperige meringue
Aangeboden door LidlVaak doet alleen al de áánblik van een decadente chocoladetaart ons hart sneller slaan. Drie keer raden dus wat we zullen ervaren wanneer we een hap nemen van déze smeuïge creatie afgewerkt met rood fruit en crunchy meringue. Oh ja, een foodgasm.
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
200 g spritskoekjes
1 el cacaopoeder
50 g boter, gesmolten
400 g chocolade, mix pure en melkchocolade
250 ml verse room (35% vet)
4 eiwitten
220 g fijne suiker
80 g frambozen
80 g aardbeien
Zo maak je het:
1. Doe de koekjes, samen met het cacaopoeder en de gesmolten boter in een blender en mix fijn. Schep alles in een taartvorm en druk goed aan, ook aan de randjes. Zet 15 minuten koel.
2. Verwarm de room met de chocolade op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Snijd de vruchten klein en meng onder het mengsel. Giet op de taartbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim op de taart en vorm met een spatel mooie pieken. Zet de taart 15 minuten in de oven tot de pieken licht bruin worden. Laat afkoelen.
Zin in meer desserts? Probeer onze overheerlijke tiramisu!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
Een Vlaming en zijn bbq, da’s een geval apart. Zin om je wekelijkse baksessie een upgrade te geven? Deze lamskoteletjes hebben weinig nodig, de smaak zelf schurkt al tegen perfectie aan. Als bijgerecht: verse krieltjes met zomers zoete kerstomaatjes. -
-
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Lidl
Rijkelijk dineren, met lamskoteletjes met pesto en een heerlijke aardappel-radijssalade
-
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer