© Paco Rabanne

Mannelijke modellen verdienen 75 procent minder dan vrouwen

Hoewel vrouwen in haast alle sectoren wereldwijd minder verdienen dan mannen, is er één industrie waar het omgekeerde waar is: de modewereld. Vrouwelijke modellen zouden volgens modellenmanager Elizabeth Rose tot 75 procent meer verdienen dan hun mannelijke tegenhangers.

flb

Het was manager Elizabeth Rose van modellenbureau Premier, dat onder andere Naomi Campbell en Cindy Crawford lanceerde, die de BBC inkijk gaf in wat modellen zoal verdienen. Volgens Rose krijgen vrouwelijke modellen voor een topshow bedragen die schommelen rond de 45.000 euro, terwijl mannen het met om en bij de 12.000 euro moeten doen. "Ik denk dat het de enige industrie is waar vrouwen meer verdienen dan mannen", klinkt het.

Toch ziet Rose lichtjes een verschuiving optreden omdat adverteerders steeds vaker op zoek zijn naar mannelijke modellen. "Een van de redenen waarom vrouwen meer betaald worden, is omdat adverteerders van mening zijn dat vrouwen meer geld uitgeven aan vrouwelijke producten. Maar nu worden meer en meer mannen ingeschakeld om schoonheidsproducten te promoten omdat ze ook zelf steeds meer aandacht aan hun voorkomen beginnen te besteden."

Het best verdienende mannelijk model is trouwens Sean O'Pry met bijna jaarlijks 2 miljoen euro, al dateert dat cijfer van Forbes al uit 2013 en werd er sindsdien geen update gemaakt van de lijst. In vergelijking: het best verdienende vrouwelijk model is Gisele Bündchen en die mocht in 2016 liefst 27 miljoen euro bijschrijven op haar rekening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer