Luc Hamelinck, voorzitter ACV Openbare Diensten.
Volledig scherm
Luc Hamelinck, voorzitter ACV Openbare Diensten. © kos

Morgen cruciaal overleg over zware beroepen: "We willen geen kat in een zak kopen"

De sociale partners buigen zich morgen voor het eerst over een lijst van zware beroepen, nadat de regering het eens is geraakt over een kader. Dat is vernomen van de vakbonden, die spreken van een "cruciale" vergadering.  Wie een zwaar beroep heeft, zal ofwel vroeger met pensioen kunnen ofwel een hoger pensioen krijgen. Het systeem moet normaal in 2020 van kracht worden. De regering is het in maart eens geraakt over een kader. 

12 reacties

  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    Het zal dus een "politieke" lijst van zware beroepen worden ipv. een lijst van "werkelijke" zware beroepen. De mensen moeten zich inderdaad geen illusies maken. Voor mij is dit in ieder geval de eerste keer dat ik het NIET eens ben met de vakbonden NOCH de regering. Stress als bijkomende factor. Laat me niet lachen. Stress is de stoflong van de 21ste eeuw maar het is financieel onmogelijk om er iets aan te doen dus wordt het politiek opbod.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Alleen gesyndiceerde beroepen zullen zwaar zijn, de rest zal light zijn. Hoelang moeten wij nog naar dat vakbond gezever te luisteren ?
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Dus een stuk krijt in de rechterhand en een bordveger in de linkerhand zouden voortaan een zwaar beroep moeten rechtvaardigen. Is het toegelaten om deze waanzin niet langer au sérieux te nemen ?
  • werner beckers

    6 jaar geleden
    Maak me hoegenaamd geen illusies dat ik ook maar 1 dag zal moeten minder werken
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Best investeren in zorgrobots voor het fysieke werk zoals in Japan want niemand houdt het vol in die sector tot 65j - 67j en aangepast werk is er niet in de zorgsector, de lichtere werkjes worden al door vrijwilligers en familie gedaan, gelukkig, want het is nu al onbetaalbaar.