Jetair moet elf Belgen achterlaten in Griekenland door dronken steward

© dji

Elf landgenoten zijn in Griekenland moeten achterblijven doordat een steward op de vlucht Zakynthos - Brussel stomdronken bleek.

sdv

Het vliegtuig moest om 17.40 uur opstijgen in Griekenland. Maar toen de reizigers enkele minuten voor tijd aan boord kwamen bleek er een ernstig probleem met een van de bemanningsleden. Een passagier deed zijn verhaal aan de franstalige krant La Dernière Heure. “Er zaten al een dertigtal mensen aan boord toen we opstapten. Ik merkte dat er gefluisterd werd, en hoorde medereizigers tegen elkaar zeggen dat de steward dronken was. Daarop begon iemand onverstaanbaar door de microfoon te praten, dat bleek de man in kwestie. Daarna kwam hij bij ons en zag dat we een veiligheidsgordel voor een kind hadden. Waarop hij wankelend nog een gordel ging zoeken, wat totaal overbodig was, terwijl hij opnieuw onverstaanbaar begon te brabbelen.”

De collega’s van de man namen de microfoon over, en melden “vertraging door een technisch probleem”. Enkele minuten later werd dat “vertraging door ziekte bij een van de crewleden”. Na een half uur wachten werden de reizigers opnieuw van het vliegtuig gehaald.

Na twee uur wachten in de transitzone kwam een verbazingwekkend voorstel voor de reizigers. Elf personen mochten op kosten van Jetair twee dagen langer in Griekenland blijven. Tot de volgende terugvlucht naar Brussel.

Zo kon het vliegtuig om 20.15 uur toch opstijgen, met ruim twee uur vertraging. “De Europese veiligheidsnormen verplichten ons om een bepaald aantal crewleden te voorzien per reiziger. Om de veiligheid te verzekeren, hadden we dus geen andere keuze. Over de steward in kwestie werd een rapport opgesteld, en hij zal binnenkort worden opgeroepen. Het spreekt voor zich dat we dit intern zullen opvolgen.”

De elf achterblijvers vlogen gisteren terug naar ons land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen