thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Vakbonden zetten bijna alle leerkrachten op lijst van zware beroepen

De vakbonden hebben een lijst met zware beroepen bekendgemaakt waarover gisteren een akkoord zou zijn bereikt met minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). Leerkrachten in het kleuter-, lager, middelbaar, beroeps- en buitengewoon onderwijs krijgen een plaats op de lijst, naast beroepen als postbode, vuilnisophaler en verpleger. Open Vld en N-VA ontkennen dat er een akkoord is: "De lijst is voorbarig."

801 reacties

  • boudewijn segers

    6 jaar geleden
    Alles in prive is licht werk,alles wat overheid is,is zwaar beroep....daar draait het op uit.Het Establishment bestaat allemaal uit zware beroepen...de populisten uit de prive..allemaal lichte beroepen.
  • dirk van den broecke

    6 jaar geleden
    Is een onzin discussie werk je minder lang krijg je als ambtenaar minder waarom blijven zeveren over 65 en jaren dienst ook bij de overheid is je pensioen lager als je eruit gaat op 55, want wat velen vdrgeten is dat je nooit meer dan 70% van je,wedde kan krijgen als pensioen dus werk je langer ja verdien je meer maar niet voor pensioen. Het is hem er alleen om te doen dat je meer afdraagt aan de kassa van pensioen
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    @ Pierre vaneylen: "Begin alvast het bijberoep af te schaffen voor de "zware beroepen" en doe steevasgt controle op hun zwart werk en zullen (heel) veel onderwijzers tegen de lamp lopen!" Als er één iemand is die een bijberoep heeft, er riant voor betaald wordt maar nooit aanwezig is, is het Weverke met zijn 'bijberoepje' in het parlement. En dan maar kappen op de leraars. Hypocriet, zowel hij als u.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Chris Devlaeminck,"Nu willen velen zo vroeg mogelijk op pensioen, een zo hoog mogelijk pensioen en zo weinig mogelijk afdragen. Sossenmanieren noem ik dat."Wil u beweren dat bijvoorbeeld N(V)-A kiezers dat niet willen?Wat is het volgende?Dat als die kiezers werken,dat enkel willen doen aan minimumloon zeker?Hypocriet denken noem ik dat.
  • ANNE CALLEBAUT

    6 jaar geleden
    Ik denk dat iedereen op een zeker moment zijn job zwaar begint te vinden.We worden ouder en soms wat trager,het recupereren gaat niet meer zo snel maar dat wil niet zeggen dat we niet meer kunnen werken.Wie een goede gezondheid heeft en zijn werk graag doet zal minder problemen hebben dan iemand die zich voortsleept tot aan het pensioen omdat het niet anders kan.Het is niet evident om hier een degelijke oplossing te vinden die leefbaar is voor iedereen.