Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Werkgevers vrezen dat ook lijst van zware beroepen in privésector noodzakelijk is

BinnenlandDe werkgevers uit de privésector kijken argwanend naar de uitgebreide lijst van zware beroepen die voor het overheidspersoneel is opgesteld. Ze vrezen dat in de privésector ook massaal zware beroepen zullen moeten opgelijst worden, om discriminatie met de publieke sector te vermijden.

27 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zou wenselijk zijn. Want nu gingen ze nog altijd op brugpensioen. Soms op 52. En dat is 10 jaar vroeger dan een ambtenaar nu op pensioen kon gaan. En in de toekomst zou een master op 66 in de plaats van op 68 met pensioen kunnen gaan met zijn bonus van 2 jaar bij een zwaar beroep. Als hij tenminste zijn volledig pensioen wil halen dat al 20% gekort zal zijn. En wanneer zullen die zonder zwaar beroep in de privé dan gedumpt worden?
  • Patrick Octave

    6 jaar geleden
    mischien nog eens alles plat leggen voor een bepaalde tijd....
  • JOHAN Goossens

    6 jaar geleden
    schaf het verschil tussen prive en ambtenaren eens af,daar durft geen enkele , juist geen enkele politieker aan beginnen
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Alle 15000 werknemers van familehulp bijv die hebben ECHT EEN zwaar beroep Allez de arbeiders daar
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    En mensen die ongezond werk doen ,iemand die 40 jaar lasser is of 40 jaar in een spuitcabine staat is ook gewoon kapot. Zelfs ben ik al 30 jaar lasser,zwaar werk in de metaal en mijn longen zijn gewoon kapot.