Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden.
Volledig scherm
Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden. © BELGA

Buitenlandse chauffeurs met vervuilende wagen in lage-emissiezone straks toch beboet?

Buitenlandse chauffeurs die zich met een vervuilende wagen in een lage-emissiezone (LEZ) begeven, zullen straks toch kunnen worden beboet. Dat wil althans het Europees Parlement.

18 reacties

  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Waarom moeten we in godsnaam nog wegenbelasting betalen ?
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Ze zijn er hier een soep van het maken. En voor de rest zitten de autostrades vol met zware vervuilende diesels zoals camionettes, vrachtwagens en bussen en de lucht boven Zaventem vol met zwaar vervuilende vliegtuigen gelijk aan miljoenen voertuigen. Maar Jan Modaal mag het weer uitzweten.
  • censor

    6 jaar geleden
    Het is een feit..op vele foren draait er een stroomgenerator op diesel, walmen olierook en zwarte onverbrande diesel verpesten de omgeving, maar het brengt geld op voor de steden en dorpen waar die vuiligheid staat
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Jef Denijs heeft een punt, als men niet iedereen gelijk behandeld dan is er sprake van discriminatie. Ofwel betaalt iedereen, ofwel niemand.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    LEZ antwerpen van bart de wever is zo nep als de borsten van . . . Midden tussen een wereldhaven, luchthaven deurne, multinationale chemische fabrieken, de ring waar elke dag tienduizenden vrachtwagens stil staan te dieselen. Het brengt wel vele miljoenen op voor de stadskas, zodat er megalomane luxeprojecten kunnen opgestart worden door ‘bevriende’ rijke projectontwikkelaars.