Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). © BELGA

Geen eensgezindheid bij regeringspartijen over lijst van zware beroepen

BinnenlandOp de lijst van zware beroepen die de vakbonden vandaag hebben verspreid, staan in totaal meer dan zeventig beroepen opgelijst, die opgedeeld zijn in zes grote categorieën: "overheidsbedrijven", "veiligheid en justitie", "openbare diensten (centraal bestuur, deelstaten)", "collectieve voorzieningen", "onderwijs" en "personeel technische diensten (meerdere openbare diensten)". Het is nog onduidelijk hoeveel ambtenaren precies in aanmerking komen voor het statuut van zwaar beroep. Er is geen eensgezindheid bij de regeringspartijen over het dossier van de zware beroepen.

33 reacties

  • nikita lambier

    6 jaar geleden
    roger goed geantwoord ben bouwvakker al 31 jaar en werk 36jaar en ben 50 jaar en 75 procent versleten wat denk je doordat ik geen ambtenaar ben nog 20 jaar
  • Patrick Maessen

    6 jaar geleden
    Men wil gelijkheid tussen werknemers ambtenaren en zelfstandigen...ze zouden beter gelijkheid van pensioen bedrag nastreven...dat zou eerlijk en gelijkheid zijn...maar dat willen de grootverdieners...werkgevers en dus VLD en N-VA NIET!!!!
  • johan kalfas

    6 jaar geleden
    Vincent heeft altijd een grote mond over pensioenen. Maar zelf oefent hij 2 (dat wij kennen) en andere beroepen uit. Hoeveel pensioen gaat hij opstrijken. O euro, want hij verdient genoeg met al zijn jobs.
  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    Natuurlijk niet want men is er WEER een soep van aan het maken, juist gelijk in het verleden tussen de pensioenen van Werknemers in de privé sector en Ambtenaren, discriminatie ten top. Als al deze beroepen zwaar zijn dan zijn zo goed als alle jobs in de privé sector zware beroepen. Goed keuring natuurlijk door de CD&V strekking omdat ze in het onderwijs de meeste stemmen hebben. Altijd het zelfde in België nooit iets zonder dat het politiek gekleurd is, armzalig België.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Zouden ze daarmee niet beter stoppen. Het wordt door de politiek verheven tot onzinnig kiesopbod. En waar is nu de echte inschatting van een zwaar beroep, Ik denk aan kasseileggers, vuilnisophalers, en allen waar zware fysieke arbeid van verwacht wordt. Intellectuele zwaarheid heb ik nooit weten leiden tot kapotte ruggen of gewrichten.