REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Controleurs stuiten op gesjoemel bij Ryanair: "Piloten verplicht om als schijnzelfstandigen te werken"

BinnenlandZo'n twintig inspecteurs hebben gisterenavond een operatie uitgevoerd op de luchthaven van Charleroi, Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Een zestigtal piloten en personeelsleden van Ryanair werd ondervraagd. Volgens de arbeidsauditeur werden er inbreuken vastgesteld: piloten zouden onder meer verplicht geweest zijn om te werken als valse zelfstandigen.

10 reacties

  • Luc D'haese

    6 jaar geleden
    Men moet hier niet op de verkeerde beginnen te schieten, de enige schuldige is Ryanair, mensen worden onder druk gezet... overal tegenwoordig. Niet voor lagere prijzen hoor, meer winst!
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Vliegen met Ryanair maakt je mede schuldig aan deze praktijken. Er is dringend nood aan voldoende politieke wil om ALLE discounters in ALLE economische sectoren zwaar aan te pakken. Het zal onze levenskwaliteit en die van hun werknemers alleen maar ten goede komen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    waarom zoiets van begin niet verbieden zoveel bedrijven doen meer en meer mag niet maar geen controle op eens te groot durf niemand nog??
  • catharina chiers

    6 jaar geleden
    De grootste schuldigen zijn de mensen die willen vliegen maar zo weinig mogelijk willen betalen en dan krijg je zo een toestanden.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Is niet nieuw, al enkel jaren terug werd hierover een gedocumenteerde reportage gemaakt door onderzoeksjournalist...EU is al langere tijd op de hoogte van deze schijnzelfstandigheid maar verkiest "niets" te doen...is het gemakkelijkst..
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    33

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Net als Celine Van Ouytsel werd ook Elien (43) veelvuldig bedrogen door haar man: “Je hoeft me geen kus te geven, ga maar achter je pc zitten”
    PREMIUM
    Getuigenis

    Net als Celine Van Ouytsel werd ook Elien (43) veelvuldig bedrogen door haar man: “Je hoeft me geen kus te geven, ga maar achter je pc zitten”

    “Iedereen heeft een mening over overspel, tot je het zelf meemaakt.” Elien (43) ontdekte - net als voormalig Miss België Celine Van Ouytsel (27) - veelvuldig bedrog bij haar man. “Ik las hoe hij seks had met een collega. Die vrouw had ook een foto van een zwangerschapstest gestuurd. Mijn hart stond stil”, getuigt ze bij HLN. Openhartig vertelt ze over het overspel. Ze besloot bij hem te blijven, maar is het vertrouwen volledig hersteld?