Kleuters geven elkaar het jawoord: "Omdat ik je heel graag zie!"

De kinderen van de derde kleuterklas in de wijk Heikant gaven elkaar maandag het jawoord. Het ging er allemaal heel lief en knuffelig aan toe. De bruidjes waren op hun mooist, de bruidegoms waren chique uitgedost met een mooi hemd, stropdas of een strikje.

Margo Tilborghs

"Omdat enkele ouders van onze kinderen onlangs in het huwelijk zijn getreden, was het thema in onze klas heel actueel", zeggen juf Hilde en Sarah. "Er kwamen nogal wat vragen over het hoe en het waarom. Daarom zijn we met dit thema aan de slag gegaan en hebben we uitgelegd wat trouwen met elkaar eigenlijk wil zeggen. In de kapel naast onze school mochten de kinderen die dat graag wilden, trouwen met een klasgenootje. De andere kinderen waren het publiek."

Er werden ringen aan de vingertjes geschoven en de huwelijksakte werd in grote drukletters ondertekend. En er werd vooral geknuffeld en hier en daar werd een echt zoentje gegeven.

"Ik ben nog te klein om echt te trouwen", zegt Emilia. "Maar Lewis vind ik wel leuk." Een kusje geven kwam er bij dit jonge koppeltje niet aan te pas. "Hij wil niet", zei hij Emilia. En dus bleef het bij elkaar gewoon een handje geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen