ABVV-topman Rudy De Leeuw.
Volledig scherm
ABVV-topman Rudy De Leeuw. © BELGA

Rudy De Leeuw (ABVV): "Regering kibbelt het pensioendossier kapot"

Afscheidnemend ABVV-topman Rudy De Leeuw is niet tevreden met de manier waarop het pensioendossier vordert. “Er is alweer gekibbel in de regering, en daardoor is men het pensioendossier aan het kapot kibbelen”, zegt hij in de studio van VTM NIEUWS.

117 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Marcske Bayens, de nva ging dat veranderen( vergeten ?)en nu houden ze het weer tegen . Volgens mij trap jij er vierkantig in man . Als De Wever zou uitkramen dat de zon opkomt in het zuiden dan zou jij dat nog geloven ook.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    @ Gino Denil, Je moet dan ook "Vlaanderen de (notionele De) Leeuw" lezen, horen en interpreteren als de hypocrisie van de Vlaamse leeuwen / wormen / vlooien / mijten en andere surfers op de "arbeid" van een ander.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Men wordt er zelf niet rijker van, Marc Van der Vloedt, als men voor een organisatie de fiscale regels die de rechtse regeringspartijen zelf uitgevonden hebben gewoon wettelijk toepast. Het niet doen zou bovendien slecht bestuur zijn en de eigen organisatie schade toebrengen. Maar er zijn wel veel ondernemers die fiscaal frauderen en politici die zich wel verrijken in allerlei bestuursorganen.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Het wordt uitkijken naar zijn plaatsvervanger en nog te zoeken naar een hilarische en hypocriete oneliner na, Vlaanderen de (notionele, De) leeuw !
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Met ons hoogste overheidsbeslag zou ons pensioen minstens op het gemiddelde van de EU mogen liggen. En niet 50% lager dan het gemiddelde in sommige andere landen. Dat zou dan gezien dat hoge overheidsbeslag nog altijd een voordelige deal zijn voor de regering. Maar een arbeider die eerder vindt dat een ander zijn pensioen ook onderuit gehaald moet worden die verdient geen beter pensioen. Die stemt dan wel op de partijen die er voor zullen zorgen dat hij krijgt wat hij verdient.
  1. Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt temperatuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?
    PREMIUM

    Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt tempera­tuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?

    Vandaag klimt het kwik tot 27 °C in het binnenland, terwijl het aan de kust amper 17 °C wordt (officiële lentedag is maxima van minstens 20 °C). Een temperatuursverschil van maar liefst 10 graden. En dat is onder andere te danken aan de ‘zeebries’. Maar wat is dit weerfenomeen precies? Waarom is het op het ene moment een graag geziene gast in de kuststreek en op het andere een ongewenste indringer? En kan het ook een invloed hebben op andere zaken in ons weerbeeld? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe
  2. Geen eensgezindheid bij regeringspartijen over lijst van zware beroepen
    Binnenland

    Geen eensgezind­heid bij regerings­par­tij­en over lijst van zware beroepen

    Op de lijst van zware beroepen die de vakbonden vandaag hebben verspreid, staan in totaal meer dan zeventig beroepen opgelijst, die opgedeeld zijn in zes grote categorieën: "overheidsbedrijven", "veiligheid en justitie", "openbare diensten (centraal bestuur, deelstaten)", "collectieve voorzieningen", "onderwijs" en "personeel technische diensten (meerdere openbare diensten)". Het is nog onduidelijk hoeveel ambtenaren precies in aanmerking komen voor het statuut van zwaar beroep. Er is geen eensgezindheid bij de regeringspartijen over het dossier van de zware beroepen.