Aanslag Luik 2011
Volledig scherm
Aanslag Luik 2011 © BELGA

7 jaar geleden deed zich ook al bloedbad voor in Luik met 6 doden en meer dan 120 gewonden

De schietpartij van deze ochtend doet ons denken aan een eerdere aanslag in Luik in 2011, nu bijna zeven jaar geleden. Ook de dader van toen, Nordine Amrani, had een verleden in de gevangenis. De veroordeelde wapenfreak richtte een bloedbad aan nabij een kerstmarkt op het Place Saint Lambert. Hij gooide verschillende granaten naar een bushokje en schoot met een revolver (van Luikse makelij) in het rond. Vervolgens pleegde hij zelfmoord. Zes doden en meer dan 120 gewonden. Dat was de balans na die gruwelijke aanslag in het centrum van Luik op 13 december 2011.

3 reacties

  • Joan Lute

    6 jaar geleden
    En in de toekomst zullen dergelijk drama's dagdagelijkse kost worden omdat onze politici onder druk niet mogen optreden en moeten laten begaan. Blijkbaar zijn de slachtoffers voor de negationisten totaal onbelangrijk in tegenstelling tot de terroristen die het kwaad vertegenwoordigen. Bij mijn weten heb ik geen enkele keer een politici van de linkerzijde hun medeleven weten betuigen aan slachtoffers van terreur.
  • Philippe De Swert

    6 jaar geleden
    Noredine was geen wapenhandelaar, maar eerst en vooral een crimineel die illegaal wapens vergaarde, ineen stak, re-activeerde en ook aan andere criminelen doorverkocht. Die ook nog eens voor dezelfde feiten in de gevangenis zat... Weeral een voorbeeld van een falend gerecht. Dus niet te verwarren met mensen die een volledig legale activiteit uitoefenen.
  • Etienne Verhasselt

    6 jaar geleden
    Zinloos zinloos zinloos En andermaal afschuwelijk!