BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Reynders: "Nationalisme werd gevoed door uitblijven hervormingen"

MR-vicepremier Didier Reynders wijt de opmars van het nationalisme in Vlaanderen aan het feit dat er jarenlang geen hervormingen werden doorgevoerd. In tegenstelling tot de andere Franstalige politieke partijen heeft hij geen exclusieven ten opzichte van de N-VA. "Een nationalistische partij wordt gevoed door het gevoel dat er geen hervormingen meer kunnen doorgevoerd in een land", zei hij in een toespraak in de Brusselse zakenclub Cercle de Lorraine.

53 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Daar hebt gij dan zelf aan meegewerkt de Vlamingen mogen betalen en de Walen profiteren.En daar hadden de linkse correcte en CD&V geen problemen mee.Voor hun waren de postjes belangrijker het mes in de rug was voor de Vlamingen.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Mr Reynders,het nationalisme (waar trouwens niks mis mee is)werd gevoed door de ongebreidele instroom van analphabetische en criminele migranten die onze gemeenten dorpen en steden ruïneerden,de onveiligheid deed stijgen en ons stukken van mensen kostten.Miljarden euro's werden er aan gespendeerd maar er werg geen enken resultaat behaald behalve dat het nu niet meer te controleren valt.
  • Paul Detandt

    6 jaar geleden
    Dat frans buldogje heeft ons al wat geld gekost en nog steeds. Zou zijn belastingbrief eens willen zien.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Als Reynders met 'uitblijven hervormingen' bedoelt 'uitblijven van afschaffen van de Franstalige dominantie over Vlaanderen', dan geeft hij gelijk.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Beste Didier, is het mogelijk dat, de sinds decennia "open deur" politiek en de decennialange sponsering en financiering van massale "instroming", eerder aan de basis ligt van het toenemende "nationalisme" ? "Federaal regeren" tegen de bevolking in, heeft zo zijn gevolgen. Didier, de opgang van "nationalisme" is pas begonnen. We kijken er naar uit ! U heeft ons te lang genegeerd !