© facebook

Homokoppel in elkaar geslagen in Schaarbeek: “Zelfs mama was haar zonen aan het opjutten om nog harder te slaan”

Een homokoppel is maandag het slachtoffer geworden van een homofobe agressie in Schaarbeek, in de straat waar ze zelf wonen. Dat meldt Bruzz en het koppel doet zelf zijn verhaal op Facebook. Het koppel heeft intussen een klacht ingediend bij de politie. De lokale politie Brussel Noord kan het incident voorlopig niet bevestigen.

“Beste Facebookvrienden”, zo begint Jeroen DC. “Dergelijke posts zul je mij niet vaak zien posten, maar gisteren is een dag die voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift staat. Niet dat ik het nooit eerder heb meegemaakt, agressie tegen PD’s, homo’s, flikkers, maar dit keer was het karakter van een andere aard. Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend, en vooral: het waren mijn Turkse onderburen. Oudste broer, jongste broer, papa en ja zelfs mama, die hun zonen aan het opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor.”

“Ik weet al dat ik niet mag terugslaan”

“Het eerste deel van de aftuiging stond ik er helemaal alleen voor. Tientallen toeschouwers... Ik schreeuwde om hulp, zonder zelf fysiek te worden. Van de eerste keer dat dit mij overkomen was, weet ik immers dat ik helemaal niet mag terugslaan. Maar hij blijft doormotten.”

“Het einde van mijn lijdensweg is in zicht wanneer een handvol allochtone toeschouwers hem van mij afhalen. Homofobe uitlatingen worden mij naar het hoofd geslingerd: Tu cries comme une fille, un vrai mec passe a l’acte au lieu de crier comme une femme, tu te laisse baiser comme une femme, etc... Mijn antwoord: een dikke doigt d’honneur, want wat kan ik meer doen?”

“Mijn held”

“In deel twee komt mijn held aan, mijn vriend, die sinds een maand bij mij inwoont. Hij probeert mij te helpen, tevergeefs. Hij ondergaat dezelfde agressie, woordelijk en lijfelijk. Een groepje van zes achtervolgt hem in de straten, gelukkig kan hij ontsnappen. Een toevallige voorbijganger op een fiets die het hele sensationele gebeuren gadesloeg, zegt mij dat ik maar nooit naar hier had moeten komen wonen en beter zou verhuizen. Dat zal ik dan maar doen. PS.: Oh ja, nog even vermelden dat de grootste agressor met zijn gehandicaptenkaart stond te zwaaien bij de politie”, zo besluit Jeroen.

Intussen hebben Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen Bianca Debaets en federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) hun verontwaardiging al laten blijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer