Cyril Vangriecken, slachtoffer aanslag Luik
Volledig scherm
PREMIUM
Cyril Vangriecken, slachtoffer aanslag Luik © RV

Moeder zat naast hem in de auto, vader Cyril (22) in tranen: "Rechter die dader liet gaan, zit bij gezin. Wij zijn onze zoon kwijt"

“De rechter die beslist heeft dat die gast vrij mocht komen, zit thuis bij zijn familie terwijl wij ons kind voorgoed kwijt zijn”, vertelt een geëmotioneerde Daniel Vangriecken. Zijn 22-jarige zoon Cyril werd gisteren terwijl hij op weg was naar school in Luik het derde dodelijke slachtoffer van de geradicaliseerde gedetineerde met penitentiair verlof Benjamin Herman (31). “Hij is neergeschoten voor de ogen van mijn ex-vrouw”, zegt de aangeslagen vader.

222 reacties

  • Jeroom De Wilde

    6 jaar geleden
    Die rechter en minister Geens zouden moeten verplicht worden om minstens 24uur aan een stuk die vader en moeder te begeleiden in hun rouwproces. Enkel door het bestraffen van deze 'intelectuelen' kan een herhaling voorkomen worden
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Met die begeleiding naar werk en reïntegratie is in het verleden ook al wel eens iets scheef gelopen omdat het slecht is geregeld of de middelen mankeren.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Gezocht rechters met gezond verstand en géén papieren tijgers. Zo simpel zou het kunnen zijn. Minister Geens U bakt er niets van ,veel woorden maar weinig daden.
  • Jan Mulders

    6 jaar geleden
    Hopelijk gebeurt de analyse van de gebeurtenissen in Luik grondig en worden de verantwoordelijken voor één keer zwaar gestraft.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Het systeem faalt maar de oorzaken liggen niet uitsluitend bij de verantwoordelijken van vandaag. Wie een handtekening zet voor vrijlating moet daar aan de bevolking waarborgen van veiligheid voor geven. Hervalt de dader, dan moet dit aan onbekwaamheid van de rechter en de verantwoordelijke personen gelinkt worden.