© pkk

Loods vol werkmateriaal volledig uitgebrand: “50 pompiers in de weer”

De loods in Grootrees (Kasterlee) is op één nacht tijd door een felle brand volledig vernield. Drie brandweerkorpsen kwamen ter plaatse.

pkk, bvdl

In de nacht van maandag op dinsdag werd Jef Boonen, die gespecialiseerd is in onder andere het verzorgen én vellen van bomen, gewekt door knetterende vlammen. Hij riep meteen de brandweer van Kasterlee op. “Wij werden om kwart voor drie deze nacht opgeroepen voor een buitenbrand. Bij onze aankomst in Grootrees bleek het duidelijk om een uitslaande brand te gaan en hebben wij snel om bijkomende assistentie van onze eigen brandweer, én de korpsen van Arendonk en Turnhout gevraagd”, zegt sergeant Stef Borghs.

De werk- en opslagplaats brandde volledig uit en al het materiaal van Jef Boonen ging mee in de vlammen op. “Samen met de korpsen van Arendonk en Turnhout waren we met vijftig pompiers en zwaar materieel aanwezig. We konden gelukkig de stal naast de opslagplaats vrijwaren. We hebben nog tot tien uur nageblust”, zegt Jef Van de Putte, adjudant bij de Kastelse brandweer.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

© pkk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER