Bianca Debaets.
Volledig scherm
Bianca Debaets. © Photo News

Opmerkelijk voorstel in strijd tegen vrouwenbesnijdenis: "Stop in luchthaven lepel in slip"

VrouwenbesnijdenisBrussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) gaat contact opnemen met de federale overheid en met de douanes van de verschillende luchthavens in ons land om hen te wijzen op de problematiek van meisjes die naar hun land van herkomst meegenomen worden om besneden te worden. Ze raadt de meisjes aan om een lepel of metalen voorwerp in hun slip te steken, zodat het luchthavenpersoneel bij de metaaldetector kan ingrijpen. Dat zei de staatssecretaris tijdens een persconferentie over het thema in de gebouwen van Kind & Gezin in Brussel.

66 reacties

  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Een meisje van vijf jaar kan dit nog niet toepassen!!
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Een hangslot aan zoals in de tijd van de kruisvaders
  • Benny Marcelo

    6 jaar geleden
    Raar dat ze voor alles en nog wat een boete of belasting uitvinden maar als het misdaden betreft ( o.m. genitale verminking) hoor je langs die kant niks. Zet daar ook eens serieuze straffen op, terugzenden van de daders (ouders) bvb. Een dergelijke achterlijke mentaliteit hoort hier niet thuis.
  • Sofie Bemelmans

    6 jaar geleden
    @Line Breemersch: In Amerika zijn 70% van de blanke jongens besneden, dus niet omwille van religeuze redenen. Besnijden van minderjarige kinderen zonder medische redenen moet inderdaad strafbaar worden, eens 18 jaar doe je ermee wat je zelf wil.
  • Romain Nolf

    6 jaar geleden
    Een soeplepel ?