De Syrische president Bashar al-Assad. "We geven de voorkeur aan onderhandelingen. Maar als dat niet werkt, zullen we de gebieden van de SDF met geweld bevrijden", klonk het in een interview met de televisiezender Russia Today.
Volledig scherm
De Syrische president Bashar al-Assad. "We geven de voorkeur aan onderhandelingen. Maar als dat niet werkt, zullen we de gebieden van de SDF met geweld bevrijden", klonk het in een interview met de televisiezender Russia Today. © REUTERS

Bashar al-Assad: “Ik een beest volgens Trump? Wat je zegt, ben je zelf"

SyriëDe Verenigde Staten zouden lessen moeten trekken uit Irak en Syrië verlaten. Dat zegt de Syrische president Bashar al-Assad in een interview met Russia Today. Op de beschrijving van de Amerikaanse president van hem als een “beest”, antwoordde Assad droogjes: “Wat je zegt, ben je zelf”. Assad dreigt intussen met aanvallen tegen de Syrische Democratische Krachten (SDF), de Arabisch-Koerdische strijders die de steun krijgen van de Verenigde Staten. 

11 reacties

  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Hier gaan we weer ...
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Van die chemische aanval horen we ook nog weinig. Beeld u in dat een ander land zoals SA tien duizend mensen bewapen om een stad in te nemen, zoals Munchen of Barcelona. Gewoon omdat SA de regering niet leuk vind en een regime change wil, benieuwd hoe wij gaan reageren. Of het Chinese leger dat hier adviseurs stuurt om mensen te helpen zich te verzetten tegen de N-VA.
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Trump zegt hier de waarheid, maar die steekt zeker hé Asad?
  • Bás Nowrusi

    6 jaar geleden
    Hij zegt de waarheid
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Assad had mijn achting van in het begin van de invasie die gek genoeg burgeroorlog werd genoemd. Al de snertpropaganda van de Navo-zwendelaars heeft die alleen nog groter gemaakt. De misrekening van Clinton was zijn populariteit bij de bevolking.