© Photo News

Opgepakte politieman wilde minstens twee moorden plegen

Thomas V., de 35-jarige politieman die gisteren in Marcinelle werd opgepakt, kampte vermoedelijk met psychologische problemen. Hij had concrete plannen om minstens twee moorden te plegen en zou ook een zwarte lijst hebben gehad waarop nog meer namen stonden.

tg

Speciale eenheden van de federale politie vielen maandagmiddag met veel machtsvertoon binnen in de woning van Thomas V., in een sociale woonwijk in Marcinelle bij Charleroi. De politie voerde al een tijdje in alle discretie een onderzoek naar de handel en wandel van de man. Ons land was getipt door buitenlandse veiligheidsdiensten die hadden ontdekt dat hij op websites illegale wapens kocht. Via het Dark Web, de duistere kant van het internet langs waar vooral illegale handeltjes worden opgezet, bestelde hij onder meer automatische vuurwapens en handgranaten.

In het kader van het onderzoek werd zijn telefoon afgetapt en werd hij ook geschaduwd. Maandag zette de onderzoeksrechter het licht op groen voor een inval in zijn woning.

Bij de huiszoeking vond de federale politie verschillende wapens. Volgens La Dernière Heure werd ook een schriftje in beslag genomen waarin de ex-militair een zwarte lijst bijhield van mensen met wie hij ooit in conflict lag en met namen van partners van ex-vriendinnetjes die hij wilde elimineren. Al ontkende hij dat tegenover de onderzoeksrechter in Charleroi.

De man, die een blanco strafblad heeft, is alleszins aangehouden omdat hij concrete plannen had om twee moorden te plegen. Op wie, blijft intussen onduidelijk. Volgens een bron dichtbij het onderzoek zou het om liefdesrivalen gaan, maar dat wil de woordvoerder van het parket van Charleroi ons niet bevestigen aan de telefoon.

Thomas V. verschijnt eind deze week voor de raadkamer.

In de buurt waar hij woont staat hij gekend als een macho maar een goede buur. V. is een ex-militair en werkte nu voor de politie van Charleroi. Hij is ook bezeten door gevechtssporten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER