REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Macron aan Trump: "Amerikaanse invoerheffingen zijn illegaal en EU zal hard terugslaan"

Emmanuel Macron heeft donderdagavond in een telefoongesprek met Donald Trump gezegd dat zijn beslissing om de importheffingen op Europees staal en aluminium te verhogen "illegaal" zijn, "een vergissing" en dat de Europese Unie "hard en proportioneel" zal terugslaan. Dat meldt het Elysée.

29 reacties

  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    Dus de mensen hieronder zijn boos omdat de US 2.5% tax heft bij het importeren van een EU auto en de EU op een US auto 10% tax heft plus 20% BTW? En dat terwijl de auto-industrie in de US op apegapen ligt? De EU mag blij zijn dat het alleen gaat over halffabrikaten en niet over afgewerkte producten, dat zou pas pijn doen.
  • Jozef Nagels

    6 jaar geleden
    Invoerheffingen zijn goede zaak. Meer consumptie van productie in eigen land. Korte keten. Minder transport. Beter voor milieu. Betere lucht. Doel kan blijven. Globalisering is nefast. Concurrentie to the bottem. Sociale afbraak. Alleen goed voor kapitaal. Alleen goed voor de rijken.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Ik weet alleen niet hoe Macron samen met China de handelsbetrekkingen gaat versterken. In China is meer dan de helft van de cijfers fake. Een groot deel van wat ze nu in de EU binnenbrengen voldoet niet aan de veiligheidsvoorschriften en aan de kwaliteitsnormen voor wat betreft eerlijk concurrentie. We worden gewoon constant in het zak gezet door een mogendheid met de meest extreme vorm van staatskapitalisme en de meest extreme vorm van dictatuur na Noord-Korea.
  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat Europa niet meer slaafs Amerika volgt. Door de stijgende dollar worden die Amerikaanse F35 nog meer onbetaalbaar, dus België koop Europese straaljagers a.u.b. !!!
  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    "EU zal hard terugslaan" ? De "slagkracht" van de EU kennende zal het eerder een klein tikje zijn.