Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

De redding van Ryan en vier andere tips voor een geslaagde tv-avond

Matt Damon in 'Saving Private Ryan'Beeld RV

Meeglijden met vijf Jamaïcaanse bobsleeërs, de Tweede Wereldoorlog volgens Steven Spielberg, of een nieuwe blik op Koeweit? Laat u inspireren door onze vijf tv-tips. Een volledig overzicht vindt u hier

Cool Runnings

Vier Jamaicaanse atleten willen deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Ze besluiten het allereerste bobsleeteam van het Caraïbische eiland te vormen en roepen de hulp in van Irv Blitzer, een voormalige en aan lagerwal geraakte bobsleekampioen.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Om 20.35 uur op Q2.

Saving Private Ryan

6 juni 1944. De landing van de geallieerden in Normandië is begonnen. Na een bloedige strijd op Omaha Beach, krijgt kapitein John Miller de opdracht om met zeven van zijn manschappen soldaat James Ryan van achter de Duitse linies te evacueren. Ryan verloor zijn drie broers op het slagveld en de Amerikaanse legerleiding heeft besloten om de vierde zoon levend en wel naar huis te brengen.

Vooral de openingsscène, die de landing op Normandië in beeld brengt, laat alvast geen twijfel over de absolute gruwel van oorlogsvoering en behoort tot de meest indrukwekkende oorlogsscènes uit de filmgeschiedenis. De rest van de film is minder heftig, maar even voortreffelijk. Bekroond met vijf Oscars.

Om 20.35 uur op vtm.

VPRO Tegenlicht: Koorddansen in Koeweit 

Koeweit is de enige Arabische Golfstaat met een gekozen parlement, een grondwet en een visie op de toekomst zonder olie. Koeweit lijkt een moderne democratie te worden, maar achter de façade schuilt nog steeds een oerconservatieve maatschappij. Een kleine liberale elite probeert, binnen dit spanningsveld, de grenzen op te rekken van wat kan en wat niet is toegestaan.

Om 21.05 uur op VPRO2.

12 days

Ieder jaar komen in Frankrijk 92.000 mensen in de psychiatrische zorg terecht zonder dat ze daar zelf toestemming voor hebben gegeven. De wet schrijft voor dat de instelling twaalf dagen heeft om elke patiënt voor een rechter te brengen, die een ingrijpende beslissing moet nemen op basis van de medische geschiedenis van de patiënt en de aanbevelingen van de dokter.

Om 22.10 uur op Canvas.

Bachelor Party

Rick, een echte losbol, wil trouwen met zijn ware liefde, Debbie. Haar ouders zijn niet zo opgezet met deze keuze en sporen een vriend aan het huwelijk te verhinderen. De vrienden van Rick vinden dat bij een trouwpartij ook een heuse vrijgezellenavond hoort.

Tom Hanks begon zijn carrière met een reeks dwaze jaren 80-komedies waarvan 'Bachelor Party' een van de meest genietbare is. Net zoals een echte vrijgezellenavond is het geheel op en top voorspelbaar, maar erg plezierig. Het idee voor de film ontstond tijdens het vrijgezellenfeest van een van de producers.

Om 22.15 uur op CAZ.