AFP
Volledig scherm
© AFP

Wisselvallige Goffin overleeft vier (!) matchballen tegen stuntman Monfils en stoot door naar achtste finales op Parijse gravel

Roland GarrosDavid Goffin (ATP 9) speelde niet zijn beste partij, maar staat wel in de achtste finales van Roland Garros. De Luikenaar overleefde liefst vier matchballen en rekende na een vijfsetter af met de Franse thuisspeler Gaël Monfils (ATP 37). Het werd 6-7, 6-3, 4-6, 7-5 en 6-3.

62 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Federer toont ook weinig emotie. Zwitserse saaie precisie. Monfils toont wel emotie. Wie van de twee is de beste speler, hugo van de velde. Met emotie en expressie win je geen tenniswedstrijd. Wel een auditie voor een theaterstuk. Als je in de top 10 staat ben je altijd een topspeler. Zoals renners als Moser, De Vlaeminck, Gimondi, Ocana, Godefroot ook toprenners waren, die toch heel vaak geklopt werden door Merckx.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Is voor de boekmakers, dan panikeren ze en closen ze hun weddenschap.
  • Leo Mariën

    6 jaar geleden
    Wat Goffin reeds heeft gepresteerd hebben weinig andere Belgen hem voorgedaan Roger. Na zo' uitputtingsslag zo subtiel blijven spelen, wat een verschil met onze WK voetballers. Ongeveer 20 minuten houden onze voetballers enig niveau en dan..... Vergelijk hem eens met Lukaku, die verwacht dan ook nog eens dat je gaat applaudisseren voor wanprestaties zoals gisteren. Dikke proficiat Goffin!!!!
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    In het hoofd van Goffin zit het altijd goed. Dat is belangrijk, want het betekent dat deze man op het tennisveld niet aan potentiële miljoenen staat te denken, maar aan tennissen en winnen. Dat is kennelijk bij voetballers wel even anders. Voor mij de beste in het mannentennis die we ooit hadden. Chapeau !
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Goffin een goede speler, maar ook niet meer. Hij heeft de uitstraling van een dooie goudvis. Moest hij wat expressiever zijn en dus meer emotie tonen was hij zeker top 5. Van de echte groten winnen in grand slams zal hij nooit ;, van een zieke nadal of niet fitte federer winnen wel;